Dit zijn de horeca trends voor 2022!

Ben je benieuwd naar de horeca trends van 2022? Lees dan snel verder. Misschien ben je een ondernemer en heb je een eigen bedrijf in de horeca branche. Je wilt dan natuurlijk je gasten kunnen blijven verrassen met zoveel een spetterend interieur van je restaurant als een inspirerend gerecht. Want je wilt uiteraard dat de gasten jou va dienst blijven zijn. Of misschien ben je wel gewoon een enorme horecaliefhebber, de regelmatig een café of restaurant bezoekt, en ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er dit jaar trendy is in de horecabranche.

Allereerst, zie je steeds meer blurring plaats vinden. Hierbij vervagen de grenzen tussen retail, eetgelegenheden en cultuur, en worden concepten uit deze drie sectoren onder één dak gebracht. Dus wanneer je bijvoorbeeld naar een autogarage gaat, kun je daar dikwijls in 2022 ook een lekker hip drankje doen! Dat maakt een nieuwe auto kopen tot een extra leuk uitje. Steeds meer retailbedrijven willen dit mogelijk maken, ook in het regeerakkoord staat dit voorstel al genoemd.

Een andere belangrijke horeca trend van 2022 is de digitalisering. Heel veel ondernemingen zijn een webshop begonnen. Meer en meer mensen bestellen lekker lui vanuit huis hun favoriete maaltijd. Maar ook richten veel restaurants zich op gezonde voeding. Sinds de lockdown weten we meer dan ooit, dat het belangrijk is een goede weerstand op te bouwen. Je kunt nu steeds vaker dingen bestellen voor een specifiek dieet, denk hierbij aan glutenvrije/lactosevrije producten. Maar ook gasten met diverse andere allergieën zoals voor eieren, vis of noten kunnen in 2022 op diverse plaatsen een hapje scoren. Met name vegan gerechten (zonder dierlijke ingrediënten) zijn erg hip.

Daarnaast wint in 2022 ook de shop-in-shop aan populariteit. De naam zegt het al: een winkel die is gevestigd in een andere winkel. Bijvoorbeeld een bekend electronicamerk, die een shop-in-shop begint in een groot warenhuis. Hiermee kun je als shop-in-shop je klantenbestand snel vergroten, want in een warenhuis komen dagelijks duizenden bezoekers. Tevens is de lobby van veel hotels tegenwoordig een waar restaurant geworden, met een aantrekkelijke look. Kale saaie hotels zijn verleden tijd!

Voedsel weggooien? 2022 is het jaar waarin steeds meer groepen zich hier tegen verzetten. Want, een belangrijke trend die je dit jaar veel ziet en waar veel restaurant zich mee bezig houden is het reduceren van voedselverspilling. Zo zijn er platforms die (overtollige) dranken en voedsel van bedrijven aanbieden, zodat dit niet in de vuilnisbak belandt. Een supermooi initiatief toch?