Voordelen van een bijbaan in de horeca

Voordelen van een bijbaan in de horeca
Je zoekt een baantje en je overweegt een job in een restaurant of iets dergelijks? Wat zijn eigenlijk de voordelen van werken in de horeca? Een bijbaan of echte baan in deze branche levert je allerlei voordelen op.

Veel vraag naar personeel
In de horecabranche is een schreeuwend te kort aan personeel. De kans is dus supergroot dat jij razendsnel een leuk baantje gevonden hebt. Het is natuurlijk niet leuk als je ergens solliciteert en je bent een van de velen. De kans dat je aangenomen wordt, is dan veel en veel kleiner.

Lekker afwisselend
In de horecabranche is eigenlijk geen een dag hetzelfde. Je hebt veel variatie op en tussen je werkdagen. Er zijn allerlei taken en wellicht mag je de ene keer bedienen en de andere keer sta je in de keuken. Gasten zijn ook elke keer weer verschillend. De een benader je op de ene manier en de ander moet je weer op een hele andere wijze tevreden stellen. Soms gebeuren er ook onverwachte situaties en het is uitdagend en afwisselend om dat mee te maken.

Lekker veel uren werken
Als je zin en tijd hebt, kun je heel wat uurtjes per week werken. Restaurants en dergelijke zijn natuurlijk de hele week en ook de avonden geopend. Geef jij aan dat je beschikbaar bent, ga er dan maar vanuit dat je heel wat uren op een dag en in een week kunt werken. Dat levert je dan iedere maand een mooi salaris op.

Dubbel verdienen
Werk je in de horeca, dan combineer je als het ware uitgaan en werken. Je bent op leuke uitgaansavonden en pikt uiteraard van alles van de sfeer en gezelligheid op. Toch verdien jij ondertussen je geld. Je zou trouwens ook niet de eerste zijn die tijdens het werken in de horecabranche de liefde van je leven tegenkomt. Je mag aan een bepaalde tafel bedienen en daar zit wel een heel leuk persoon. Niemand houdt jou tegen om een praatje te maken. Wellicht loop je nog een keer extra langs de betreffende tafel en voordat je het weet ontstaat er een leuke klik.